17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web programlama

Merhaba bu makalemizde profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen şirket veya kişiler için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web programlama hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca verim almak için programlanır. Eğer yazılım gerçekleşirken ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk çeker, ya düzenleyemez veya uğraşmak istemez veya daha kötüsü geliştirmek için fahiş rakam ister.
  • Kısır kodlama veya geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, ekip çalışması sırasında yada başka yazılımcıların kaynak kodu ele aldığı vakit sorun çıkmadan çalışabileceği programlardır. Siz programı yapan ajansla bağınızı koparsanız bile diğer bir uzman web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun önemi çok büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma yamaları vb. yenilikler oluşmaktadır. Geliştirilemez bir web programı sadece kodlayıcısının düzenleyebildiği, başka web programcıların geliştirmek istediği zaman sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web program yüksek maliyetli bir hizmet türüdür. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne uçuk fiyata nede fazla düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek verirsek üç kurumdan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti ortalama 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha aşağı yada aşırı fiyatlara kanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi detaylı bir biçimde açıklayın. Web yazılımı yaptırırken ne istediğinizi mutlaka aktarabilmeniz gerekmektedir. İstediklerinizi mükemmel bir biçimde aktarmanızdan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özelliklere dikkat edilerek bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit gördüğünüz veya söylemeye değmez diye düşündüğünüz şeyler gözardı edilir. Sözleşme izalandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örneğin başımdan geçen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılım için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt sistemiydi, istendiği gibi projeye başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için firmalarına gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğer bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sitenin veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybetmiş olursunuz.
  • Muhakkak sözleşme yapın. Kurumsal dünyada kişiler veya işletmeler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web programlama hizmeti alacakların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların başında kurumsal web yazılım şirketleriyle çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi pahalı deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web program sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web programlama - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web programlama, istanbul Profesyonel web programlama, Profesyonel web programlama istanbul,Profesyonel web programlama firması, Profesyonel web programlama firmaları, istanbul Profesyonel web programlama firması, istanbul Profesyonel web programlama firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder