13 Temmuz 2017 Perşembe

Uzman web sitesi tasarimi

Uzman web sitesi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen şahıs veya kuruluşlar hangi yolu takip etmelidir?

Uzman web sitesi tasarimi yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Uzman bir web tasarım hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Uzman web sitesi tasarimi yaptıracağınız kişi veya ajans'a ne istediğinizi detaylı bir şekilde anlatan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar yazın yada yazdırın, anlaşmanızı mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genel olarak web dizayn bittikten sonra yönetim paneline giydirme uygulanır. Bu sebepten dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sitesi tasarimi seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller optimize edilerek yapılmaktadır.
  • Uzman web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Uzman web sitesi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Uzman web sitesi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca fiyatı düşük olduğu için çalışmanızı tavsiye etmemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web tasarım ajansları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Freelance iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %20 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder